Sneller je auto verkopen, of meer geld? Waar kies jij voor?

Wanneer je een auto gaat verkopen, dan moet je vaak kiezen tussen snel verkopen, of voor veel geld verkopen. Beide lukt vaak niet. Het klinkt misschien zwart wit maar in praktijk kiezen mensen het een of het ander.

 

De snelle veiling

De meeste autoveilingen op internet hebben slechts 1 dag nodig om een koper te vinden voor je auto. Bovendien zijn de meeste gratis in gebruik. Ikwilvanmijnautoaf en Besteautobod zijn bijvoorbeeld gratis. Via de ANWB kun je ook je auto verkopen. Hier duurt het doorgaans 3 dagen, en kost de service geld. Het verschil met de andere twee is dat je eerst een prijsindicatie krijgt, en wanneer je betaalt de auto pas echt geveild wordt. In de meeste gevallen is dat een lekkermakertje.

 

Maximale verkoopbedrag

Wanneer je het maximale bedrag wilt realiseren op de verkoop van je auto, dan kun je het beste zelf je auto verkopen via een advertentiesite. Hier pakt je vaak nog een aantal honderd euro extra mee. Hier tegenover staat wel dat de verkoop je tijd, moeite en geld kost. De advertentie is namelijk niet gratis. Marktplaats als voorbeeld genomen, heeft een groot netwerk, maar kost een paar tientjes. Daarnaast moet je een goede advertentie in elkaar zetten waarbij jouw auto interessanter overkomt, dan die van je concurrenten. Je concurrenten zijn veelal autobedrijven die massaal auto’s adverteren. Het verschil maak je door er een persoonlijk verhaal van te maken. Jij weet immers de plus- en minpunten van jouw auto, en jij weet als geen ander hoe hij rijdt. Deze informatie kun jij mooi delen met de potentiële kopers.

 

Wat mensen ook graag willen weten, is hoe het zit het de onderhoudshistorie. Alle reparatie en onderhoud bewijzen willen ze dan ook graag zien. Dat is de meerwaarde en daardoor verkoop jij je auto voor meer geld dan via de snelle autoveiling. Het schrijven van de advertentie en het maken van de foto’s kost je wel wat extra tijd, maar de kans is groot dat je ook je auto verkoopt voor meer geld. Zeker wanneer je ervoor zorgt dat je auto net gewassen en misschien wel gepoetst op de foto komt, kun je het grote verschil maken.

 

Foto’s maken is een kunst

Goede foto’s maken is een kunst, en leidt vaak tot veel verkoopsucces. Foto’s kunnen je auto namelijk maken of kraken. Is je auto vies en verwaarloosd, dan zal verkopen erg lastig worden, zeker voor een goed bedrag. Zorg ervoor dat alle persoonlijke bezittingen uit de auto verwijderd zijn voordat je aan de foto’s begint. Maak ook een aantal foto’s van positieve punten zoals bijvoorbeeld een nieuwe uitlaat, nieuwe banden, of je onderhoudsboekje en facturen! Dingen die mensen ook graag terugzien op de foto’s zijn de opties, de kilometerstand, de bekleding, de aanwezige schades, de trekhaak, het NAP bewijs, de 2 sleutels, en het APK keuringsbewijs.

 

Wil je nog meer auto verkoop tips lezen? Dan nodigen we je graag uit om verder te lezen op de website www.tipsautoverkopen.nl