Ncypruscarrental

Rieten daken steeds populairder

Rieten daken steeds populairder

 

Stel je gaat net een nieuw huis kopen of je heb net een nieuw huis gekocht. Als het goed is ga je voor de aankoop al kijken wat er allemaal verbouwd of vervangen moet worden. Denk dat aan een nieuwe badkamer of keuken, de garage die omgetoverd kan worden tot een kantoortje of gewoon een nieuwe vloer in de woonkamer. Ook kan het zijn dat het dak vervangen moet worden. Misschien moeten er gewoon wat nieuwe dakpannen op, maar je kan ook de hele andere kant opgaan. Ik heb het dan over riet. Een rieten dak.

Rieten daken worden al ontzettend lang gebruikt. Vroeger was riet namelijk zeer goedkoop en er was simpelweg gewoon heel veel riet beschikbaar. Ook had het de voorkeur omdat het wat lichter materiaal was en het goed ventileerde. Een heel goed product om je huis mee af te dekken. Tegenwoordig is riet brandveilig en is het een hele goede isolering.

Riet werd voornamelijk gebruikt bij boerderijen, maar de laatste jaren is het een trend geworden om je, vaak losstaand, huis met riet te bedekken. De trend is waarschijnlijk ontstaan omdat rieten daken heel duurzaam en milieuvriendelijk blijkt te zijn. Nog een pluspunt, zo’n dak kan het zomaar 25 tot 30 jaar lang volhouden.

Natuurlijk is het lastig om van een pannendak over te stappen naar een rieten dak, maar het is het zeker waard. Het eindresultaat zal altijd mooi zijn en je kan er heel erg lang van genieten. Elk rietdekkersbedrijf legt een rieten dak vol liefde en trots voor hun vak.

Voordat een rietdekker aan de slag mag, moet je wel op een aantal dingen letten. De hellingshoek moet goed zijn. Dit is omdat hoe steiler de kap, hoe sneller het dak kan opdrogen. Regenwater kan zo veel sneller worden afgevoerd. Ook moet je ervoor zorgen dat er niet te veel begroeiing en bebouwing om je huis heen staat. Dat belemmert namelijk het lichtinval waardoor het dak minder snel kan drogen. Als je rieten dak te lang nat blijft kan dat effect hebben op de levensduur.

Een rieten dak is erg mooi en heeft vele voordelen. Twijfel dus niet en neem een rieten dak!

https://www.rietwerk.nl/