Parken in Brussel

Brussel is als hoofdstad van België een perfecte stad voor een dagje uit. Zowel jong als oud kan zich prima vermaken in deze authentieke stad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alle historische monumenten. Ook voor een dag shoppen kan je uitstekend terecht bij Brussel. Verder geldt ook dat voor een heerlijk dagje ontspannen in een park om te picknicken of een wandeling te maken, je uitstekend terecht kan bij de hoofdstad van België. Maar welke parken zijn gezellig? Is er verder nog iets te doen in dez parken? En welke parken worden dan aangeraden? Dit lees je allemaal hieronder bij een aantal voorbeelden.

Warandepark
Dit park heeft een lange tijd de naam ‘Koninklijk Park’ gedragen, maar inmiddels is de naam veranderd. Het was het allereerste openbare park van Brussel. Dit vierhoekige park heeft erg veel bomen en het strekt zich uit tussen het Koninklijk Paleis en het Federaal Parlement. De symmetrische lanen en brede dreven lopen soms uit op een verrassend uitzicht. Er is een muziekkiosk, theater en er zijn fonteinen en enkele eettentjes te vinden. Dit park dat nu erg rustig en sfeervol is, was in 1830 het toneel van heftige gevechten tijdens de revolutie.

Jubelpark
Het Jubelpark is een uitgestrekt geheel van tuinen, bezaaid met musea en monumenten. De absolute blikvanger is de Triomfboog met drie booggewelven. Het hele jaar door vinden er verschillende activiteiten plaats. Denk hierbij aan feesten, vuurwerkshows, concerten en sportevenementen.

Josaphatpark
Het Josaphatpark bestaat uit 20 hectare groen en oneindige frisse lucht. Het park is op het gebied van cultuur en geschiedenis erg interessant. Het is in drie delen verdeeld. Zo is er het historisch park, een speeltuinzone en tot slot de grote grasvelden. Dit plek is van oudsher een favoriete plek voor schrijvers en kunstenaars, en een toevluchtsoord voor ornithologen en plantkundigen. Daarnaast herbergt het park ook talrijke beeldhouwwerken. Jongeren en sportievelingen hebben inmiddels ook hun weg naar het park gevonden. Daarnaast is er in juli en augustus op de zondagen de mogelijkheid om gratis concerten bij te wonen.   

Leopoldspark
In het hart van de Europese woonwijk bevindt het Leopark zich en wordt het gezien als een groen haven. Iedereen komt hier maar al te graag een frisse neus halen. Zo zit het park in de middag vaak bomvol studenten, toeristen en werknemers van omliggende bedrijven. Verder is er bij het park een museum voor natuurwetenschappen te vinden.

Ga jij?
Ga jij een heerlijk dagje één van deze parken bezoeken? Of ga jij misschien een dagje schoppen in Brussel. Dan is een heerlijk diner uiteraard op zijn plaats. Hiervoor wordt een restaurant in Brussel aangeraden, dit is de Gard. Dit restaurant Brussel serveert heerlijk scandinavisch eten en is onderdeel van het courtyard hotel Brussel.  

https://gardtastescandinavian.com/gard-brussels/